Blog Yazarak Nasıl Para kazanılır

Öncelikle merhaba arkadaşlar. Bu sayfada size internetten (blog üzerinden) nasıl para kazanılacağını anlatacağım. Blog yazmaya başlar başlamaz sizin cebinize para gireceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Blog yazarak para kazanabilmeniz için yapmanız gerekenler var öncelikle blog yazmaya nereden başlayacağınızı bilmeniz gerekiyor bu konudaki yayını buradan okuyabilirsiniz. Nasıl blog yazacağınız hangi konulara değineceğiniz hakkında bir fikir sahibi olduktan sonra yazılarınızı başkalarına okutmanız gerekiyor bunun için sosyal medya'yı kullanabilirsiniz blogunuzun reklamını yapabilirsiniz (karşılıklı reklam vs.) ve en önemlisi google'da ilk sayfada, üst sıralarda çıkmanız gerekiyor.


Evet blogunuzu tamamladınız ve belirli bir okuyucu kitlesi oluşturdunuz şimdi sıra blogunuzdan nasıl para kazanacağınıza geldi. Sizin karşınıza farklı seçenekler çıkıyor eğer gerçekten iyi bir blog yazıyorsanız sponsorlu yayınlar yapabilirsiniz bu ne demek oluyor? Örneğin Turkcell'in bir tarifesini tanıtmak için bir yayın yapıyorsunuz okuyucuları hem bilgilendirip hep Turkcell'e trafik sağlıyorsunuz.

Bir diğer yöntem; başka blogların veya websitelerin reklamlarını yapmak sidebar'a küçük bannerlar halinde başka bloglarla, sitelerle anlaşıp onların reklamını yapabilirsiniz tabii ki para karşılığında.

Adsense, adhood gibi reklam sitelerine üye olup onların reklamlarını yayınlayabilir ve tıklama başına para kazabilirsiniz bloglara reklam veren siteleri buradan öğrenebilirsiniz.

Son olarak şunu söylemek istiyorum ki blogunuzu para kazanmak için yazmayın zaten özgün ve bilinçli yazarsanız başarınız kazanç sağlayacaktır size.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder